Pagina's

zaterdag 17 mei 2014

Wetenschap als fundamentalistische religie.

We worden, als we niet goed (kunnen) opletten suf geslagen met allerlei wetenschappelijke onderzoeken en onderzoeksresultaten. Ze zouden eigenlijk, net als op een pakje sigaretten (al vind ik dat ook al super infantiel) of bij het aanschaffen van aandelen vooraf moeten worden gegaan van een waarschuwing. Bijvoorbeeld: Deze wetenschappelijke bevindingen zijn gebaseerd op het klakkeloos accepteren van de consensus-werkelijkheid als de ware werkelijkheid, en moeten daarom in hetzelfde licht gezien worden als mythologie, folklore, bijgeloof en godsdienst..(Jed Mckenna).
Zijn wetenschappers onze grootste geesten? Misschien, maar het is zeer de vraag. Grote intelligentie en efficiënt kunnen denken gaan zelden samen. Eigenlijk zijn wetenschappers niet alleen NIET onze grootste denkers,ze zijn ook, door hun jarenlange, uiterst gespecialiseerde opleiding en training, degenen met de smalste focus en de meest effectief geïndoctrineerde mensen in de hedendaagse wereld.
Dergelijk beperkte focus diskwalificeert wetenschappers bij voorbaat als degenen die zich bezig moeten houden met de grote zijnsvragen. Richard Freynman zegt: "Een wetenschapper die naar niet-wetenschappelijke problemen kijkt is net zo stom als de eerste de beste leek".
De wetenschap is voor een groot deel gemaakt tot de meest radicale godsdienst van alle fundamentalistische religies bij elkaar. Niet onbelangrijk hier eens naar te kijken, want wetenschap wordt als de zogenaamde fakkeldrager van menselijke kennis beschouwd en aangenomen, en een groot deel van onze geautomatiseerde wereld (ver afstaand van de menselijke maat) knielt in haar kerk..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten